Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2012 18:00 - "Зад всеки успял мъж стои по една учудена жена"
Автор: bgwoman Категория: Забавление   
Прочетен: 5500 Коментари: 20 Гласове:
27


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

‘‘Зад всеки успял мъж стои по една учудена жена” .

 

За да видим какво представлява българската жена, трябва да опишем мъжа до нея, тоест българина. Мъжете като фон на българската жена могат само да издигнат нейния рейтинг: днешната българска действителност се характеризира най -вече от мъжете, тоест  от: фукльовци, бърборковци, циници и бабаити, за които трудно ще  намерите комплименти.Но за сметка на това в устата им  псувнята е нещо като дъвка за чистене на зъби.

Ако това е фонът, на който трябва да видим какъв е образът на българката, то той може да бъде описан само с една дума – тя е невероятна жена.

 На тия мъжкари, които са готови да се озъбят на тая характеристика на българските мъже, нека да кажем: вижте си държавата, вижте си надутото его и вижте до къде сте я докарали! Такава характеристика не важи за тия, които я взимат за несериозна.

И така е било отдавна, от веки веков. Всеки чужденец, който е минал през България, описва неизменно хубави жени с живописни носии, покрити със злато, а до тях брадясали мъже във вмирисани кожуси и със заплашителни физиономии.

 Носи ли съвременната българка нещо от архаичния модел на тракийката? Българският фолклор е пълен с невероятни свидетелства за високото положение на тракийската жена. И както във всеки народ, нищо не може да даде пълна картина на неговите обичаи без сексуалния живот.

 Херодот описва едно от тракийските племена, водещо луксозен живот, в което жените са общи, «за да можели всички да са братя от едно и също семейство, да живеят заедно без ревност и омраза». Друго племе пък имало обичая да показва публично своя сексуален разгул.

 Очевидно сексуалният предразсъдък не е бил много на мода сред траките и това си личи в България и днес, където планина може да носи името на майка-богиня, два планински върха стърчат като  гърдите на девица или стърчаща скала е оприличена на фалос, а пещерата се счита за вход към утробата на майката-земя. Сексът е централен елемент и в кукерските обичаи, и в Лазариците, и в българския фолклор, където девицата-войн, която се бие срещу мъже, побеждава и им отнема главите. Тя води чети и пие наравно с мъжете, върти ханчета и кръчми и като че ли е дала началото на романтичната любов още в древността.

Девствеността изглежда не е била важен фактор за женитба, а извънбрачни деца не са били необичайно явление. Ако съпругът не понася изневеряваща жена, тя е могла да се върне при родителите си. Наказания за изневяра не са известни в живота на траките. Многоженството е било установена традиция за бедни и богати, но любовта и емоционалната връзка са били в основата на отношенията между мъже и жени. Нередко жената, особено непривлекателната, сама е купувала мъжа си.

Амазонката, такава каквато е известна от древността, е тракийско създание, както и нейните тракийски комуни, съставени само от жени и често влизащи във военен конфликт с мъжете, които са се опитвали да им пречат.

Тук не става дума само за проклятието на бедността . От нея светът още не се е отървал, колкото и да се зарича.

 Бедността  и днес прави от жената трудово добиче или инструмент за раждане  за продължение на рода на мъжкаря. Но освен бедността, това прави и българският мъжкар.

Не се опитвайте да търсите джентълмена сред българските мъже – такива няма. Каквато и да е причината, такива няма. Понятието «джентълмен» в България е чуждица и по звучене, и по смисъл. Тук става дума за леснотата, с която мъжете съсипват нежността, превръщат я на робиня или на удобен и доходен сексуален инструмент.

Колко пъти сте обръщали внимание на досадните статистики за незаконен трафик на жени, за безизходното положение на смачкани проститутки, момичета и жени? Това, читателю, е мъжкият свят, светът на насилието, на грубата сила и безнаказаността, на тоталното надмощие на единия пол над другия.

Светът не познава държава, управлявана само от жени, които дават права и на мъжете. Такива измишльотини съществуват само в древните митове. Затова пък светът и днес е пълен с религии – мъжки религии, които не дават на жената да стане дори и свещеник, камо ли църковен прелат или – о,ужас! – папа или патриарх; религии,  които считат, че на стената на плача е по-добре да се молят свине, отколкото жени; или други, които считат, че жената не трябва да показва дори и лицето си!

Освободена от комунистическата простащина, българката едва сега започва да намира индивида у себе си, такъв, какъвто би трябвало да бъде винаги – свободен човек, разполагащ с живота, съдбата  и бъдещето си.’’

 

Авторът  се е мъж ,който е съумял да се изрази по добре и от една жена.

Николай Флоров

image

 





Гласувай:
28



Следващ постинг

1. анонимен - pipinana
05.11.2012 18:14
????????????????? AZ si iskam samo milia BOKO , Ne me interesuvat nadprevarite v komplimenti i analizi ! BOKO si e otvsiakade vsi4ko za men ! A drugite maje znaiat za sebe si !No s biv6i ili s 4ujdi maje niama d a se sabiram Samo miloto mi BOKO< da se do4akame , za da se ojenim - Tova 6te e nai goliamoto 6tastie za men v jivota Li4noto si 6tastie s milia BOKO ne zameniam za ni6to i nikoi
цитирай
2. анонимен - ДОБРЕ
05.11.2012 19:09
звучи за ......мъжете.....::)))
цитирай
3. анонимен - Знаем, къде и каква жена стои зад ...
05.11.2012 20:32
Знаем, къде и каква жена стои зад успялия мъж, а зад/пред неуспялия?
цитирай
4. bgwoman - защо сте анонимни ?
05.11.2012 21:04
да не сте в синхрон с протеста?!:))
Нека неуспелите мъже да кажат какви жени стоят пред или зад тях!
цитирай
5. watchtowerman - Добре казано:
06.11.2012 11:34
"Амазонката, такава каквато е известна от древността, е тракийско създание, както и нейните тракийски комуни, ".
Само гдето пропускате да кажете за ръководната роля на Партията в тези комуни, а и да обясните, че статията е израз на новата партийна линия - тракедонизма на глобализма и в частност - на българите.
цитирай
6. bgwoman - watchtowerman
06.11.2012 16:17
благодаря за коментара,но аз партийна линия не виждам ,а ретроспекция на промяната в бълг. жена:)
цитирай
7. kamosutrov - Ох, смях се на глас!
06.11.2012 16:26
Учудената жена е възкликнала, Я! Той успя!
Сега, сериозно по темата. Траките. Та, този народ е приел много късно робството, като форма на собственост. Или са избивали враговете си или са ги натурализирали. Както се казва, дошли елините и показали на този и онзи, че имало роби. Сексуален разгул. Всъщност, в древните вярвания и особено във религията на траките, няма такова понятие като "сексуален разгул". Шашавите елини, които са толерирали проституцията и робството, не са могли да разберат, как така ще се прави секс безплатно. :-)))) С жени. Щото, както всички знаем, елините са измислили секса, а римляните са добавили и жените в него. Връзката секс-плодородие, като религиозен еманация е мноого стар.
цитирай
8. mariniki - важното е...
06.11.2012 19:05
че българката е свободен човек, разполагащ с живота, съдбата и бъдещето си...
и върви в развитието си напред с няколко крачки преди българския мъж...
цитирай
9. kamosutrov - Мариники, ей с`я наизвадихме томахавките и се сборихме. Декоративно, де
06.11.2012 19:48
Аз си ги харесвам българките.
цитирай
10. bgwoman - добре е,
06.11.2012 19:52
че предизвиква хубави емоции този текст сред вас.
Да,учудена може да е жената как ТОЙ е успял ,но дали в обратният случай мъжът е горд или ....?!
цитирай
11. kamosutrov - Има 2 вида мъже. Комплексирани и некомплексирани.
06.11.2012 20:09
bgwoman написа:
че предизвиква хубави емоции този текст сред вас.
Да,учудена може да е жената как ТОЙ е успял ,но дали в обратният случай мъжът е горд или ....?!

Вторите се радват.
цитирай
12. foreigner69 - Ето един истински мъж..
06.11.2012 20:46
kamosutrov ...това се казва реплика::))))Хареса ми!!!
цитирай
13. kamosutrov - foreigner69, така ги виждам нещата
06.11.2012 21:51
Пък и е по мързеливо да се радваш, от колкото да завиждаш и да си късаш нервите. :-))))
цитирай
14. miuenski - С ТОВА:
13.11.2012 10:53
"Мъжете като фон на българската жена могат само да издигнат нейния рейтинг: днешната българска действителност се характеризира най -вече от мъжете, тоест от: фукльовци, бърборковци, циници и бабаити, за които трудно ще намерите комплименти.Но за сметка на това в устата им псувнята е нещо като дъвка за чистене на зъби."
... МИ Е МАЛКО ТРУДНО ДА СЕ СЪГЛАСЯ, НА ФОНА НА ТОВА, КОЕТО ВИЖДАМЕ МЕСЕЦ МАЙ ПО БАЛОВЕТЕ. ИЗЛАГАЦИЯТА ТОГАВА ИДВА НАЙ-ВЕЧЕ ОТ УТРЕШНИТЕ БЪЛГАРСКИ ЖЕНИ...
цитирай
15. bgwoman - miuenski
13.11.2012 19:00
Абсолютно не противореча за месец май ::))Дори цялата тази пошлост ,на която ставаме свидетели без да искаме е ужасна.
Лошото е ,че корените на този цирк са в семействата и обществото .
Тук половата диференциация е само в роклите си мисля! А те те оставят без думи...:)
цитирай
16. miuenski - СЪГЛАСЕН!
14.11.2012 09:56
...СЛЕДВАЩОТО МИ ИЗРЕЧЕНИЕ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ "ПРОСТОТИЯТА Е ПОВСЕМЕСТНА", НО РЕШИХ ДА СПЕСТЯ ТЪЖНИЯ НЕГАТИВИЗЪМ
цитирай
17. bgwoman - miuenski
15.11.2012 09:29
тъжният негативизъм е нашата действителност за жалост:(
цитирай
18. raiavid - Браво ан автора!
15.11.2012 16:41
Само дето е пропуснал да каже, че на този кръстопът кой откъде е идвал, минавал и заминавал, поколенията по един или друг начин е разкрасявал. Ние жените у българско сме взели красотата на целия свят и сме я събрали в душите си, а лицата ни сияят. То какво ли семе няма у нас! Траки, славяни, даки, кумани, мадари, прабългари, кръстоносци, византийци, римляни, турци, немци, руснаци, американци... Е, па нека ни завиждат!
цитирай
19. bgwoman - raiavid
16.11.2012 18:23
Добре написано в подкрепа на красотата и душата на българката!!!!::))
цитирай
20. djani - Чудесен постинг...
29.11.2012 08:50
Мъжкото его трябва да бъде кастрено, ни не и посичано. Че горката жена, няма да има твърда опора, от която все пак се нуждае. А българката заслужава почит и уважение, особено в тези трудни времена.
цитирай
21. bgwoman - .djani
02.12.2012 12:28
Благодаря !!Радвам се ,че точно си разбрал посланието!:)
Кристално ясно,че БГ жената не може да бъде оставена без опората на БГ мъжът!!:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgwoman
Категория: Забавление
Прочетен: 100042
Постинги: 14
Коментари: 115
Гласове: 737
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930